luni, 8 februarie 2016

Romance scams sau cum poti deveni victima pe Facebook

        Romance scams este denumirea unui fel de inselatorie pe retelele de socializare. Daca in strainatate sunt baze de date cu persoane care practica astfel de ecscrocherii, in Romania nu prea am auzit decat pe la stiri, 2-3 cazuri.
         Cum vei fi abordata?
         Persoanele care fac astfel de inselatorii isi fac in cont de Facebook, Google+ sau pe alta retea de socializare. Fotografiile sunt ale unor persoane atragatoare (de obicei militari). Cand intra in vorba cu tine vor sa stie de la inceput daca esti singura. Apoi iti vor spune ca sunt din SUA sau Canada, dar ca lucreaza in alta tara. Nu este I regular generala, pot spune ca sunt doctori sau ca ai alta meserie , oricum de obicei sustin ca sunt foarte bine realizati profesional.
          Cum poti recunoaste "romance scams"?
          Din primele discutii iti va spune ca isi cauta dragostea vietii, ca este sigur ca tu esti persoana cu care isi va petrece restul vietii si tot felul de lucruri romantice.
           Ce urmareste un "scammer"?
           Un scammer va incerca sa te pacaleasca sa ii trimiti bani! Sau sa primesti pachete sau bani de la alte victime (pachete sau bani pe care sa I le trimiti).
            Ce trebuie sa faci daca banuiesti ca vorbesti cu un scammer?
             Sterge-l imediat din lista de prieteni si da-i block pe chat. Nu incerca sa te "joci" cu el. Ii poti da mai multe informatii. Daca deja i-ai trimis bani, probabil nu ii vei mai recupera dar poti face o plangere la politie.
             Astept comentariile voastre! Sa incercam sa dam mai multe detalii pentru a ajuta femeile sa nu cada in capcana!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu